Dear Diary

Our Love & Life getting stronger than we thought...

HANDPHONE ROSAK!!!!

wuaaaaa....taw la ko dah idup selama hampir 8 tahun..tp xperlu la nk rosak time skrg..kan tgh kering poket ni...wuaaaaaa.....sebab geram sgt dia asik restart...aku pun dgn bangga nya baling kt lantai..tp keadaan masih mcmtu jugak...xberubah2...pasu aku cabut bateri,simcard n memory card aku simpan jek hp 2 dlm kotak huk3...selamat berkubur lah kamu....pastu aku pun kuar g jeti..jemput encik asben balik drp outstation...isk3...bila naik jek kete terus ngadu kat dia..huk3...sedih tul...pastu dia kata xpe jgn risau...aku pun ckp la..jom kita g bli samsung yg murah tu..dpt sms n call je dah cukup...baru 60++ kan....dia pun kata jap g cash cheque dulu...hehehe..dia dpt komisyen rupanya...lps cash cheque...kami g bli brg baby sikit...di nyer matt yg getah 1..yg gelembung2 1, breast pad 1 kotak n kain slimut baby 1...semua serba satu sbb kat umak maktok dah ada yg abg adam punya...kat umah tok mama ada yg turun temurun drp paklong smpai la maksu bby punya smua still in good condition...brg2 lain byk tok teh bg duit suh bli dah...hmm...murah rejeki baby ni...alhamdulillah...lps shopping sket2...teman asben g bayo bil dia yg tertunggak...bil celcom berukband dia...bil maxis line dia..kira smua abes 400++ gak la...xtermasuk brg2 baby yg cuma 60++ je...pastu encik asben singgah kedai tepon yg dia bli tepon samsung tu..kat cni..kedai ni mmg stok dia byk tul..pastu ori pulak...siap boleh kaw tim lagi...dpt murah...belek punya belek...mula2 nk amik mcm yg drancang la...tgk2 ada csl bluberry harga pun boleh tahan...baru sampai...korek2 duit...cukup2 utk bli csl ni...try jelah jenama malaysia ni...sape lagi nk support brgn buatan malaysia kan..kalo bkn kita...hehehe...maka dapat lah aku hp baru dual sim ni...encik asben kata ni adiah sempena nk lahirkan baby utk dia nnti...pastu dia bg aku 300 utk simpan guna wat deposit bersalin nnt...balance 2 kena tggu gaji dia masuk lak...hehehe...kalo gud condition n dr annuar ckp bleh lahir normal aku pun nk bsalin kat PMC...tp kalo tb2 dkt nk time tu ada HBP ke...diabetes ke...terpaksa la bsalin d Hosp Sultanah Bahiyah..huk3.....

anyway ni lah rupanya hp baru ibu......xdelah mahal pun...funnction pun xbyk... tapi ada la basic function mcm camera, radio,mp3,dualsim,msd dLL....