Dear Diary

Our Love & Life getting stronger than we thought...

Daily HBP again hahaha

alhamdulillah...hari ni pg2 g check BP..normal je balik...sbnrnye aku rs bkn psl mslh aku..tp mslh mesin tu la..sbb ape..ngape bile nurse guna mesin canggih dia yg skali tekan je dah dpt taw BP kita brape tu aku nyer BP smpai 147/75 tp bila guna yang manual yg dorg nk kena pam2 tu cuma 110/60 je mcm slalu...nmpk sgt la mesin tu tipu kan..patut la klnik kesihatan yg besar kat depan umah mak bapak aku tu xsuka guna yg canggih2 ni...dorg still guna kaedah lama...ini x...kalo check urin pun amik strip g toilet n sila kencing bg kena strip tu utk tgk perubahan warna..kalo berubah ada lah problemnye 2...tp bila xda..ok lah tu..kena mcm setengah org yg tipu bleh je bwk air mineral masuk toilet n celup strip tu then tunjuk kt nurse... hasilnya bersih la air kencing ko tiap2 kali g klinik hahaha...lain pulak KK kat umah mak bpk aku tu...dia guna cara lama jugak, bg cup kecik, haaa g kencing dlm cup ni jap g bwk g makmal...akak kat makmal tu yg celupkan strip...kan xleh tipu2...isk3...pelik tul kan...lain tempat lain caranya...nurse kat c2 pun ckp..kalo guna yg canggih ni mmg slalu bacaan dia lebih...(dlm ati aku..eh boleh pulak mcmtu...kira xtepat la bcaan dorg ni) kalo naik penimpang yang nurse kena adjust2 tu (old skool 2) beza dgn penimbang digital pun sama jugak...berat badan ble lari 2-3kg...hmmm...xfhm aku...